A teljes család, gyermekek, unokák, és dédunokák ünnepelték vasárnap a 90 éves Kovács Feri bácsit Székkutason, a Kutasipuszta Vendégházban, ahol Áder János köszöntőlevelét, valamint a község ajándékáét is elhozta a szépkorúnak Rostás Péter alpolgármester.

\"\"

Feri bácsinak gyermekei szervezték az összejövetelt a rendkívüli ünnepet, persze vele nagy egyetértésben. A családnak és a szép ajándékoknak is nagyon örült, meghatódott minden egyes rokon láttán, közben nem győzte hangsúlyozni, nem kellett volna ajándékot hozni.

 Feri bácsiról megtudtuk, Mártélyon született 1922-ben, szegény paraszti családban, ahol munkás, sok dologgal és nélkülözéssel teli gyermek és fiatalkora volt. Megesett, hogy iskolába sem tudott elmenni, mert kubikoltak az ártérben. Máskor pedig a Vásárhelyen a Kossuth téren várták az „embörpiacon”, hogy a módos gazdák kiválasszák és elvigyék termény fejébe dolgozni.

\"\"

Székkutasra a Banga birtokra került, úgy vert gyökeret a településen, ide is nősült, itt alapított családot. Négy gyermeke – 2 lány, 2 fiú - , hét unokája, és 4 négy dédunokája mellett azok családjaik is köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából, valamint délben a község alpolgármestere, Rostás Péter is meglátogatta, elhozva a település csokrát és ajándékát, valamint Áder János köztársasági elnök köszöntő oklevelét.

Az ünnepi ebéd tyúkhúslevessel, sültekkel, pörkölttel és hatalmas csokitortával vált még felejthetetlenebbé, és itt megtudtunk még egy érdekességet az ünnepeltről. Feri bácsi talán nem bánja, hogy ezt is elmondjuk, szereti a tyúkhúslevest, viszont a szárnyasok húsát nem eszi meg semmilyen formában. Ki tudja, talán ez is lehet a szép kor titka…

 Forrás: promenad.hu

\"\"