A tavaly őszi és az idei tavaszi, sikeres közlekedésbiztonsági akciók után immár harmadszor rendez Közlekedésbiztonsági Nyílt napot a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége. Az október 27-i, szombati munkanapon ismét átvizsgálják mindazok járművét, akik tudni akarják, az őszi-téli időszakra kész műszaki állapotban van-e a járművük?

Itt az ideje felmérni a futóművek, alváz és fékberendezések állapotát, még időben javítani az esetleges hibákat. A közlekedési felügyelőség munkatársai nem csak az autósokat várják, hanem a motorosokat is, egy gyors fékmérésre és átvizsgálásra, még mielőtt hosszabb, őszi túrára indulnának. Az átvizsgálás mellett az autók őszi-téli felkészítésével kapcsolatban is hasznos információkkal látják el az érdeklődőket.

A nyílt nap keretében a hatósági ellenőrzéseknél használt berendezésekkel ingyenesen vizsgálják meg a gépjárműveket. Az általános felülvizsgálat érinti a futóművek, a fékek, és a világítás ellenőrzését. A felügyelőség munkatársai ugyanekkor tájékoztatást adnak a járművek átalakíthatóságáról is, akár a felszerelési tárgyakról akár gázos (LPG) átalakításról van szó.

Az ingyenes járművizsgálat után, - ha éppen időszerű, és a jármű megfelel a műszaki elvárásoknak - vizsgadíj befizetése mellett - a műszaki vizsga azonnali lehetősége is biztosított.

A Közlekedésbiztonsági Nyílt napra 2012. október 27-én 8 órától 12 óráig várják az autósokat Szegeden, a Kereskedő köz 3-5. szám alatt.

Forrás:
Varga Márta
kommunikációs vezető
Csongrád Megyei Kormányhivatal