A Kakasszékről elszármazott Kovács Gábor meghívására 2012. június 29-én, pénteken a reggeli órákban 41 székkutasi diák 4 felnőtt kíséretében Budapestre indult.

A tanulók elsőként a KOGART Házban tettek látogatást. A műgyűjtő nagy szeretettel várta a székkutasi gyermekeket, mesélt nekik életéről, és a gyűjteménye történetéről is. A tárlatvezetést követően a diákok játékos foglalkozásokon vettek részt, majd a galéria munkatársainak kérésére leírták személyes véleményüket a számukra legkedvesebb festményről.

A délelőtti foglalkozást ebéd, séta, majd állatkerti kalandozás követte a gyermekek legnagyobb örömére. A csoport segítségére volt az állatkert két munkatársa, akiknek köszönhetően a tanulók jobban megismerhették az ott élő állatok életmódját és szokásait.

A székkutasiak eseménydús napja egy-egy gundel palacsintával zárult.

A diákok ezúton is köszönik a június 29-i, felejthetetlen napot Kovács Gábornak és munkatársainak, valamint Székkutas Község Önkormányzatának.

Azok a tanulók, akik a 2012/2013-as tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményt érnek el, jutalmuk elismeréseként egy hasonló, egész napos, ingyenes kiránduláson vehetnek részt.

Forrás: promenad.hu