A Határtalanul pályázat keretében sikerült kijutniuk a Vajdaságba székkutasi iskolásoknak. A résztvevők élményeikről beszéltek.

Banga Zoltán kiemelte a Ruszanda-tó és a Duna szépségét, és a szállodákat is klassznak találta. Úgy tapasztalta, hogy Zenta környékén az emberek nagyon kedvesek, Belgrádhoz közeledve viszont már nem igazán.

Domokos Márknak tetszettek a szállodák, a két vár és a katakombák. A katakombákban az jelentette a legnagyobb élményt, hogy mélyen a föld alatt jártak, és emellett szép is volt. A palicsi állatkertben tett látogatást is nagyon élvezte.

Dovalovszki Dóra számára a legnagyobb élményt az jelentette, hogy két különböző várban is voltak, és jártak lenn a katakombákban. Az is érdekes volt számára, hogy egy másik országot ismertek meg, ahol ugyan szerbül beszélnek, de sokan beszélik a magyar nyelvet is.

Fejes Attilának nagyon tetszettek a szép tájak, a várak és a sok folyó. Elmondása szerint az emberek nagyon kedvesek voltak a szállodában és az iskolában is. A gyerekekkel Zentán fociztak és fát ültettek, Torontálvásárhelyen pedig elültettek egy barátságfát.

Kovács Krisztián megjegyezte, hihetetlennek tűnt, hogy egy másik országban vannak, a táblák idegen nyelvűek, de ettől eltekintve mintha csak Magyarországon lettek volna. Elmondta, hogy egymás kultúrájának megismerésére is volt alkalom, Vásárhelyről készültek egy bemutatóval, és a helyiek is bemutatták látnivalóikat.

Rostás Dánielnek is a két vár nagyon tetszett, valamint a szép táj és a kedves emberek miatt is emlékezetes számára a kirándulás. Ahogy mondta, a katakombákban a túravezető nagyon jó fej volt. Dánielt ugyan nem nagyon érdekli a történelem, de ebben a formában szívesen elhallgatta.

Forrás: Kutasi Hírek