Az Alföld kincseit dobozolja nekünk Székkutasnál a Herbária Növényfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. A kamilla, ami a Kutasi Pusztában terem az egyik legértékesebb termékük. További fejlesztésekre is készülnek - derült ki a Rádió 7 kedd délelőtti Napraforgó című műsorából, amelynek vendége Czirbus Zoltán a Herbária Növényfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója volt.

Közel hetvenen dolgoznak a Herbária Növényfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. székkutasi növényfeldolgozó és csomagoló üzemében, ez a létszám a jövőben bővülhet, amennyiben a helyi önkormányzattal együttműködve sikerül a közmunkaprogram részeként új embereket felvenni az üzembe. Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően pedig a csarnok fejlesztése is megvalósulhat- derült ki a műsorban.

Czirbus Zoltán vezérigazgató elmondta, a gyógyteák mellett kozmetikumok, élelmiszerek és gyógytermékek forgalmazásával is foglalkoznak. Székkutason 15 éve nyitottak üzemcsarnokot, ahol a gyógynövény alapanyag átvételétől a késztermék üzemünkből való elszállításáig történik a munkafolyamat.

Kiderül, nagy a kereslet a gyógynövények iránt, Czirbus Zoltán úgy fogalmazott: reneszánszát éli az iparág. Cégüknek kidolgozott minőségfejlesztési programja van gyógynövények feldolgozása, csomagolása a legszigorúbb minőségügyi és technológiai előírások betartása mellett történik.

Elárulta, ő maga is szereti és használja a gyógyteákat. Mivel élénkítő hatású gyógynövényteából sokat fogyasztott az utóbbi időben ma este a nyugtató hatású cickafarkfű kerül a poharába.

Forrás: promenad.hu