Egy héttel később ugyan, de annál nagyobb odaadással rendeztek egész délutánra kiterjedő gyermeknapi kavalkádot szombaton Székkutason a víztorony környékén, ahol minden a gyermekek szórakozását szolgálta.



14 órakor már sok gyermek megjelent a hivatalos megnyitón, ahol Kovácsné Rostás Erzsébet kulturális tanácsnok köszöntötte a jelenlévőket. Ezen a délutánon a helyi civilek fogtak össze, és ajándékozták meg a gyerkőcöket. Voltak persze az ilyenkor elvárható árusok, édesség, játék, ajándék és fagylalt árusítok és ugrálóvár is.

A délután aszfaltrajz versennyel indult, de volt arcfestés és ügyességi játékok tömkelege is. A helyi lovasok fogatokkal és lovakkal érkeztek, így a bátrak akár nyeregbe is pattanhattak és a füves területen lovagolhattak is. A szomszédos tisztáson a motoros klub ifjú és idősebb titánjai várták a gyerekeket motorozásra, és bemutatóra. Ők egyébként közel 20 különböző járgánnyal érkeztek a rendezvényre.

A népdalkörök, az olvasókör, és nyugdíjas klub válogatott ifjú legénysége, azaz inkább leánysága pedig az orvosi rendelő környékén munkálkodott. Az asszonyok rendületlenül sütötték a palacsintát, melyből annyit ehettek a gyermekek, amennyit csak akartak.



A késő délutánra még színpadi programokat is szerveztek, bízva hogy nem mossa el a vigasságot az eső. Így fellép Savanya István megzenésített versekkel, valamint az illuzió nagymestere, a helyi „David Coppedfield”, Molnár Imre bűvész.

Forrás: promenad.hu

http://static.promenad.hu/article/11/49/03/253b47cdbaf9bf029862b06c0202f6d3_normal.jpg