Tisztelt Székkutasi Polgárok!

A Magyar Közlönyben 2020. március 14. napján megjelent 45/2020. (III.14.) Kormányrendelet 2.§-ában foglaltak alapján, a veszélyhelyzetre való tekintettel, a Kismackó Családi Bölcsőde és a Líbor Ilona Óvoda bezárását nem rendelem el. A szülők – egymás és az időskorúak egészségének megőrzése érdekében – saját felelősségükre behozhatják a gyermeküket az intézményekbe, amennyiben nem tudják megoldani az elhelyezésüket. Arra kérek minden szülőt, hogy csak egészséges gyermeket vigyen az intézményekbe.

Székkutas Község Önkormányzata továbbra is biztosítja a közétkeztetést, amennyiben a szülők igénylik. Ennek a menete: 
Kérem Önöket, hogy 2020. március 16. (hétfő) 9 óráig jelezzék a gyermekekre vonatkozóan az étkezési igényt az alábbi elérhetőségeken: 
- bölcsőde, óvoda – Lázár Judit óvodavezető (+3630/278-0171)
- iskola: az osztályfőnökök elérhetőségén vagy a +3662/593-070 telefonszámon 
Aki nem él jelzéssel, úgy a választ automatikusan „nemlegesnek” tekintjük, és a gyermek részére nem rendelünk ételt. 
Az ebéd 11 és 14 óra között vehető át az intézményekben. Ételhordót nem tudunk biztosítani, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a gyermeke nevével ellátva. 

A felsorolt intézkedések visszavonásig érvényesek. Nyomatékosan kérem községünk polgárait, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az idős korosztályra, mert a koronavírus a legjobban őket veszélyezteti. 

Tisztelettel tájékoztatom a település polgárait, hogy 2020. március 13. napján egy székkutasi család járványügyi megfigyelés alá került. (Tudomásom szerint egyelőre egészségesek, csupán a család egy tagja a foglalkozásából adódóan Olaszországban járt.) Az Önkormányzat felvette a kapcsolatot az érintetettekkel. Szükségszerű ellátásukról gondoskodunk.
Minden intézményünkben elvégezzük a szükséges fertőtlenítéseket, betartva a legmagasabb szintű előírásokat. 

Az Egészségház esetében Dr. Bakos Attila, Székkutas község háziorvosa rendszeresen nyújt tájékoztatást. Kérem Önöket, figyeljék községünk facebook oldalát és az Önkormányzat által kiküldött szórólapokat. 
Dr. Bakos Attila elérhetősége: +3630/924-1218

Továbbá kérem a székkutasiakat, hogy csak rendkívüli esetben látogassák a Polgármesteri Hivatalt. Kollégáim az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésükre:

- telefonszám: +3662/593-050, +3630/903-0189
- e-mail: titkarsag@szekkutas.hu
- Székkutas község facebook oldala

Ha szükséges, inkább mi látogatjuk meg Önöket!

2020. március 16. napjától a Murgács Kálmán Művelődési Ház szolgáltatásai átmenetileg szünetelnek, valamint a Kovács István Emlékház is zárva tart.

Legyünk külön, és akkor együtt átvészeljük. 

Székkutas, 2020. március 15. 

Tisztelettel:       

                          Szél István
                        polgármester