A székkutasi Murgács Kálmán Nóta Klub az év minden szakában aktív. Nagyon sok fellépésük van, és a versenyeken való szereplések a díjakat is magukkal hozták. Most a két legfrissebb elismerésről beszélgettünk Kis Sándornéval, a klub társelnökével. 

A Tiszántúli Népdalkörök Találkozójára, amelyet június 30-án rendeztek meg Hódmezővásárhelyen, palóc népdalcsokorral jelentkezett a székkutasi Murgács Kálmán Nóta Klub. „Ezt egy régi tanító nénink állította össze, és most felelevenítettük, még ezzel nem szerepeltünk sehol sem. Nagy megtiszteltetés ért minket, ugyanis aranyminősítést kaptunk. Nagyon lelkesen készültünk, minden héten hétfőn gyakoroltunk. Nagyon színvonalas műsorok voltak, örülünk neki, hogy ezzel díjat tudtunk nyerni” – fogalmazott Kis Sándorné, a Murgács Kálmán Nóta Klub társelnöke. 
A másik elismerés a Mozgáskorlátozottak Szövetségének szervezésében megvalósuló rendezvényhez kapcsolódik. Szentesen rendeztek egy Ki mit tud?-ot, ahol versekkel és dalokkal is lehetett indulni. A július 7-i megmérettetésen hárman vettek részt a székkutasi dalosok közül. Kis Imréné és Tóth Antalné – Szűcs Mihály harmonikakíséretével kiegészülve – első helyezést ért el. A repertoárban a Székkutasról szóló Murgács-nóták csendültek fel. 
Már ebből is kitűnhet, hogy a Murgács Kálmán Nóta Klub tagjai nem unatkoznak a nyáron sem, és ahogy Kis Sándorné sorolta, mennyi programjuk, fellépésük lesz még az idén, végleg bebizonyosodott, hogy ezek a hölgyek nagyon aktívak. Legközelebb az Olvasókörök Országos Találkozóján lépnek fel, amelyet Székkutason rendeznek meg július 27-29-én.  

 

Forrás: Kutasi Hírek