Labozár Antal nótás, zenész is fel fog lépni a szeptemberi falunapon, Székkutason. Ennek apropóján készítettünk interjút a prímással, aki elmondta szívesen muzsikál, amíg bírja. A község kultúrházánál megrendezett falunapokról Tóni bácsi elmondta, hogy Murgács Kálmán neve sokat jelent neki, hiszen a nótaszerző volt a mestere.

„Vannak fellépések még, ahol én nótázgatok, a billentyűsöm, Jakabfi Zoltán, valamint a harmonikásom, Molnár Ernő társaságában. Szerdán este, vagy csütörtökön próba van, és akkor kicsit gyakorlunk. Van egy kis műsorunk, amivel fellépünk. Vannak még ilyenek, még bírom csinálni, nekem ez olyan, mint a halnak a víz. A lételemem a zene” – fogalmazott Labozár Antal.

A zenész elmondta, hogy véleménye szerint kicsavarják manapság a nótákat. Nem csak a dallamát, hanem a szövegét is, mivel ő a régiektől tanulta a muzsikát. Kifejtette, hogy a mai közönség nem akar úgy keseregni, mint a régebbi, sokkal divatosabbak lettek a tánc-dal slágerek.

Labozár Antal elmesélte, hogy a mindennapokban sűrűn jár ki a tanyájára, ahol az állatokkal foglalkozik. Csőszködik, őrködik, és a jószágokat neveli, miközben továbbra is hajtja a nótázás és a zene iránti végtelen szeretete, így a kutasiak örömére színpadra fog állni szeptember elején, a falunapon, de lehet vele találkozni a napokban Kardoskúton és az Orosháza mellett megrendezett szántó versenyen is augusztusban.


Forrás: www.radio7.hu