Interjúk, közösségek, események
Helyi identitás és kohézió erősítése Árpádhalom és Székkutas településeken
TOP 5.3.1.–16-CS1-2017-00010

Az elmúlt évben Székkutas Község Önkormányzata konzorciumi tagként pályázatot nyújtott be és nyert el „Helyi identitás és kohézió erősítése Árpádhalom és Székkutas településeken” címmel. Ez a pályázat 4 éves időszakot ölel fel, 2018 februárjától 2022 szeptemberéig egy közösségfejlesztő folyamat indul el, és teljesedik ki rendezvény- és programsorozatok formájában. 

Konzorciumvezető: Árpádhalom Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Székkutas Község Önkormányzata és a Puszta Ötös Térségfejlesztő Egyesület
A pályázat teljes költségvetése a négy évre: 35.000.000 forint
Ebből a támogató szervezet 100%-ot finanszíroz. 

Elsődleges cél, hogy a helyi közösségek igényeire alapozva, közösségi kezdeményezéseket, igényeket támogasson, segítsen kibontakozni ez a program. Ennek megalapozásához az első évben, vagyis 2018 évben, interjúk készülnek, közösségi találkozók szerveződnek Árpádhalom és Székkutas településeken. Ezek alapján kibontakozik, hogy mire is van az érintett helyi közösségeknek szüksége, milyen programokat, rendezvényeket igényel a helyi közösség, és elkészül a települések rendezvény naptára – ahogy eddig is – csak kiegészül új gondolatokkal, ötletekkel, eseményekkel. Valamint egy cselekvési terv, amely végigkíséri a programot egészen 2022-ig, és a tervek szerint azt követően is. 

A munkában együttműködik a Cselekvő Közösségek – Aktív Közösségi Szerepvállalás EFOP-1.3.1-16-00001 projekt is, akik szakmai segítséget, és minden projektnek mentort biztosítanak, aki ebben a projektben Deák Tamás kulturális közösségfejlesztő mentor. 

A közösségfejlesztői munkát, az interjúkat, közösségi egyeztetéseket, kerekasztalokat a projekt keretében alkalmazott közösségfejlesztő fogja végezni, Magyar Zita személyében, aki a Puszta Ötös Térségfejlesztő Egyesület titkára is egyben. 

A közösségfejlesztés folyamatáról, eseményekről a Puszta Ötös Egyesület facebook oldalán lehet naprakészen tájékozódni, valamint a településeken hamarosan létrejövő információs pontokon, és a települési honlapokon.