Hétfőn tartotta soron következő testületi ülését a székkutasi önkormányzat.

A képviselő-testület elfogadta a 2015. évi költségvetés zárszámadását. E tekintetben a település vagyona 2,6 milliárd forintra nőtt. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy átadták az új szennyvíztisztító telepüket. „A település vagyona ekkora még soha nem volt. Reményeink szerint egy-két éven belül ez 3 milliárd forintra fog növekedi az uniós fejlesztéseknek köszönhetően” – szögezte le Szél István, Székkutas polgármestere. Mindezek mellett 70 milliós megtakarítást sikerült abszolválni az elmúlt év tekintetében.

További pályázatok beadásáról is döntöttek: a TAO-programban közel 20 millió forint értékű sportfejlesztési programot indítanak. Ennek keretében a sportcsarnok padlóját újítják meg, egészségügyi berendezéseket fognak majd vásárolni (defibrillátort, orvosi szekrényeket), valamint az öltözőkhöz különféle bútorokat. Továbbá a sportlétesítményhez szükséges eszközök beszerzéséről is döntöttek.

Döntés született az ülés során a műszaki ellenőrről is, aki az aszfaltozást felügyeli majd. „Ha minden jól megy, akkor a jövő héten megkezdődhet a munkaterület átadása, így 85 millió forint értékben megindulhat az aszfaltozás” – fogalmazott Szél István.

Döntöttek arról is, hogy a Piroska idegenforgalmi projektjüket elindítják, ez a jövő évben 100 milliós összeggel valósulhat meg.

Valamint azt is megszavazta a grémium, hogy a székkutasi piacot fejlesztik és bővítik, mintegy 58 millió forintból.

Forrás: promenad.hu