Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők Székkutason többek között arról, hogy kiválasztották a nyolcvan millió forint összértékű aszfaltozási beruházás kivitelezőjét. A döntésekről Szél István polgármester számolt be.

Az aszfaltozási beruházás idén augusztusban kezdődik el, a szennyvízberuházás után, önkormányzati és kormányzati támogatás jóvoltából, a Duna Aszfalt Kft. fogja vinni ezt a projektet. A települési operatív program 220 millió forintot fog szánni Székkutas község önkormányzatának belvíz elvezetési programjára.

A Vidékfejlesztési programból két székkutasi család nyerhetett és kaphatott tanyavillamosítási pályázatot három millió forint összértékben lesz a két tanya napenergiával ellátva. Ennek 50%-át sikerült lehívni a programból, és a másik 50%-hoz az önkormányzat segítségét kérték, amit kamatmentes kölcsönben meg is kaptak.

Egy műfüves labdarúgó pálya megépítéséről is döntött a képviselő testület, ami három és félmilliós önrésszel valósulna meg, ha nyernének a pályázaton.

Az óvodai beiratkozás időpontja is megvan, ez május 15-én lesz, ahova 15 gyermeket várnak. Kardoskút környékére terveznek egy biciklis pihenő parkot, amely júniusra fog elkészülni, az ígéretek szerint.

Ezek voltak a legfontosabb döntések a mai rendkívüli ülésen, a polgármester kiemelte, hogy szerdán 13:00-kor ünnepélyes keretek között adják át a szennyvíztisztító telepet, amelyen Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vesz.

Forrás: promenad.hu