A munkálatok 220 millió forintból legkésőbb szeptember végén kezdődhetnek meg – hangzott el a település április 26-i, szerdai testületi ülésén. A grémium ezen kívül az óvodai udvar felújításáról, valamint a Sportcentrum fejlesztéséről is döntött.

Április 26-án, szerdán tartotta legutóbbi rendes ülését a székkutasi képviselő-testület.

2023-ig biztosított a Gregus Máté Általános Iskola működése, azonban a felmérések szerint két olyan év lesz, amikor az elsős gyermekek száma nem haladja meg az osztályindításhoz szükséges 14 főt. Az egyik ilyen az előttünk álló 2017/18-as tanév, ugyanis szeptemberben nyolcan kerülnek az iskolapadba. Őket összevonják a 13 fős második osztállyal, azonban a főbb tantárgyakat, mint például a magyar nyelvtant és a matematikát külön tanulják.

A Területi Operatív Program által 220 millió forintból megkezdődhet a belvízelvezetés második üteme a településen. Szél István polgármester elmondta, nyertes pályázat esetén legkésőbb szeptemberben indulhat a kivitelezés. A munkálatok a Gregus Máté és a Temesvár, valamint a köztük lévő merőleges utcákat érintik. Újraszintezést, betonmeder és korlátsor elhelyezést végeznek.

Az önkormányzat saját forrásból felújítja a Líbor Ilona Óvoda udvarát. 2,6 millió forintból térkő burkolatot kap a terület, ahová új játékokat is elhelyeznek– határoztak a képviselők.

A Sportcentrum fejlesztése is napirendre került. Idén és jövőre bruttó 25 millió forintos TAO forrásból napelem rendszert alakítanának ki a tetőn, amellyel a villamos energia felhasználást 90 százalékkal csökkentenék. Ezen kívül új szertár és közlekedőfolyosók épülnek, valamint biztonságtechnikai eszközöket szereznek be. Az önkormányzat a 25 millió forintból 30 százalékkal veszi ki a részét, ami 7,5 millió forintot jelent.

Forrás: promenad.hu