Székkutas Község Önkormányzata minden évben megszervezi a Gyereknapot, a helyi civil szervezetekkel szoros együttműködésben. Székkutason az összes civil szervezetet meg szokták hívni a rendezvényre, akik minden alkalommal élnek ezzel a lehetőséggel.

A programok már reggel 9 órakor elkezdődtek a Székkutasi Sportcentrum területén. A nap folyamán kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat a gyerekek, ki lehetett próbálni a lovaglást, kreatív foglalkozásokon vehettek részt és még arcot is festethettek.

A Székkutasi Olvasókör is hozzájárult a nap sikerességéhez, évek óta hagyomány, hogy palacsintát sütnek, a székkutasi Nyugdíjas Klubbal összefogásban, amit bátran lehetett kóstolni.

A délelőtt folyamán a látogatók szurkolhattak is, hiszen a székkutasi U17-es lányok léptek gyepre, és játszottak focimeccset Szentes csapata ellen.

Tizenegy órától a Vackor zenekar kalauzolta el az apróságokat meseországba egy interaktív, vidám gyereknapi műsorral.

A Székkutasi önkormányzat is mindent megtett, hogy a gyermekek a lehető legjobban érezzék magukat. Ugrálóvárat és trambulint is szerzett a rendezvényre, ami még színesebbé varázsolta az amúgy is vidám és napsütéses napot.

A ünnepeltek nagy örömére, egy vasútmodell kiállítás is megtekinthető volt, Kiss Árpád jóvoltából. Árpád 12 évet dolgozott a vasútnál, így nem állnak tőle távol a vonatok. Miután Szegedre költözött, villamost vezet és rajong a sínen közlekedő járművekért. Makettjeivel bejárta már az egész országot, és a vasárnapi napon Székkutason mesélt a kicsiknek műveiről.

"A terepasztalon, amit hoztam ma, a jászboldogházai állomás látható. Ez egy valósághű modell, tehát minden ugyan úgy van az asztalon, mint ahogy a valóságban is látható. Ez a munkám kb. fél év alatt készült el." - mondta el Kiss Árpád.

Összességében elmondhatjuk, hogy mindenki jól érezte magát, kicsik, nagyok egyaránt, és kijelenthető, hogy Székkutason jó gyereknek lenni.

Forrás: promenad.hu