A kultúra jegyében telt a szombat este Székkutason: a Szentes Városi Amatőr Színkör hozott el egy csokorra való darabot a Művelődési Házba a közönség nagy örömére.

„Férfi és nő sosem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.” – fogalmazta meg ingen frappánsan a lényeget Karinthy Frigyes. Az örök téma került most terítékre a SzeVASZ, vagyis a Szentes Városi Amatőr Színkör előadásában Székkutason, vagyis hogy mi hajtja a férfit a nő felé és viszont.

Mindezt humoros formában tálalták, a magyar irodalom egy-két alakjának színdarabjain keresztül. Így megelevenedett Móricz Zsigmond, Vaszary Gábor, Sinkó Péter, Dedinszky Zsófia és Trunkó Barnabás világa.

Dunai József színtársulati elnöknek és csapatának semmi más célja sincs, csak hogy szórakoztassák a közönséget, és közben az sem hátrány, ha ők maguk is jót mulatnak. Immáron két éve létezik a 10 fős csapat, főleg pedagógusokból tevődött össze a kompánia.

A közönség lelkesen, sok nevetéssel és tapssal fogadta a produkciót.

Szabó Emese, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka a tavalyi év nagy sikere után döntött úgy, hogy az idén is egy színházi előadással ünneplik meg a Magyar Kultúra Napját. Január 22-én ugyan már volt egy kis megemlékezés, de mindenképpen szerettek volna a székkutasiaknak egy színjátékkal is kedveskedni, ha kicsit megkésve is. Mindenképpen a megyéből kívántak amatőr csapatot felkérni erre a nemes feladatra, így esett a választás éppen a szentesiekre, akikről sok jót hallottak.

Talán jövőre ismét ők lépnek a székkutasi Művelődési Ház színpadára.

Forrás: promenad.hu