Olyan fogalmakat és mondatokat, mint (el)öregedő társadalom, kevés gyermek születik Magyarországon, a fiatalok nem vállalnak gyermeket és társaikat napi szinten hallunk, sőt mondunk is. Így nagy öröm, ha ezek ellenkezőjéről adhatunk hírt.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a fentiek nem volnának érvényesek, viszont azt mindenképpen jelenti, hogy van másképpen is. Székkutas község önkormányzata babaköszöntést tartott a településen.

Kedden az Ambrus családnál járt Szabó Emese és Mihály Ferenc képviselők, no és persze a képviselőasszony leánya is elkísérte őket, hogy bandázzon egyet a csöppségekkel.

Ambrus Évi fogadott bennünket a ködös és nem kevésbé álmos délelőttön. Elmesélte, hogy nagyjából két-két és fél éve költöztek Székkutasra a férjével, Istvánnal, és az akkor még néhány hónapos Alexszel. Alex azóta komoly kis legénnyé cseperedett, hamarosan tölti a 3-at, és januártól már az óvodát fogja hódítgatni (a leányokról nem is szólva). Igazi lovagi tettel bizonyított mindannyiunk előtt, hogy a játékait is átengedte a vendégnek.

Meg is kérdeztük az anyukát, hogy mit szólt az öcsi, Tamás, jöveteléhez. „Először féltünk, hogy nagyon féltékeny lesz, de aztán hála az égnek, nem volt különösebb baj. Szeretgeti, puszilgatja, úgyhogy nincs nagy féltékenység, csak egy kis minimális van” – válaszolta meg kérdésünket Évi.

Alex nagyon közvetlen és érdeklődő volt, így tudósítónk meg is engedte neki, hogy a fényképezőgép segítségével ő maga örökítse meg édesapját és öcskösét a köszöntés izgalmában (vagy álmosságában?).

Tomi szemmel láthatóan még nem bontakozott ki az álommanók öleléséből, így Emese néni és Ferenc bácsi üdvözlését is a maga őszinte módján fogadta.

Le is csaptunk a lehetőségre, hogy biztosan a kialvatlanság okozhatja az ásítozást, azonban az anyuka némi büszkeséggel és megnyugvással konstatálta, hogy két hete teljesen átalussza az éjszakákat, úgy, hogy este 11-ig felderíti a világot, majd másnap reggel 6 körül vág neki legközelebb az óriás expedícióinak.

Ambrus Tamás éppen kéthónapos, amelyet a család legifjabbjaként büszkén is visel. A képviselők egy kis finomsággal, egy csöppnyi hasznossággal és egy figyelmességgel lepték meg az Ambrus családot, és persze Tomit és Alexet.

Évi és István házasságban élnek a saját maguk által épített házban, amelyet lassan-lassan a családfő szépítget. Például ő készítette a kovácsoltvas kerítés díszeit, mintegy autodidakta módon elsajátítva a trükköket, módszereket. Évi úgy fogalmazott, hogy nagyon boldogok, de ezt igazából mondania sem kellett egy szóval sem, hiszen mind a négyük szemében ez csillogott.

Forrás: promenad.hu