Idén is megajándékozzák Székkutason az apróságokat és szüleiket. Péntek délelőtt Rostás Péter alpolgármester és Mihály Ferenc képviselő köszöntötte a község öt új jövevényét.

Édességgel, emléklappal és egy 20 ezer forintos vásárlási utalvánnyal kedveskedett Székkutas önkormányzata a közelmúltban megszületett gyerekeknek, illetve szüleiknek.

- Fontos, hogy a falu fiatalodjon, és ezzel a kis aprósággal szeretnénk segíteni a családoknak, akik gyermeket vállalnak – mondta el Rostás Péter alpolgármester.

Az idei évben több mint 20 babát várnak összesen, eddig idén 9 kisbaba született. Őket köszöntötték pénteken, illetve a sort folytatják hétfőn.

Elsőként Kovács Zsomborhoz látogattak el, aki rendkívül népes családba érkezett meg majd 7 héttel ezelőtt. A Kovács családba tízedik gyermekként született a kisfiú, így mindig van, aki segítsen a dajkálásban, de főleg a nagyobbak veszik ki a gondozásból a részüket – mesélte Zsombor anyukája, Kovács Lászlóné.

Ezzel szemben első gyermeke Jaksa Ritának a három hónapos Gyöngyösi Luca, akinek a szülők nagyon örültek. Az anyuka elmondása szerint a kislány nagyon jó baba, leginkább kézben szeret lenni.

A Vörös családba harmadik gyerekként jött világra Zsolt, aki nagyon nyugodt, jól alszik, eszik. Van is miből, hiszen az anyukának, Vörös Krisztiánnénak rengeteg teje van. Olyannyira, hogy a vásárhelyi kórháznak is folyamatosan szállítanak hétfőn, szerdán és pénteken, illetve van egy tejtestvére is a kis Zsoltnak, aki ugyancsak Vásárhelyen lakik, és kedden, csütörtökön, valamint ha van rá mód, szombaton is behozzák a tejtestvérnek a maximálisan adható nyolc deciliter tejet.

Nagyon aranyos, jó kisbaba Domján Leila is, aki szeret sokat aludni, de azért szemmel tartja a környezetét is. Anyukájának, Nagy Bernadettnek és párjának két másik gyermekük segít a kisbaba körül. Persze, a testvérek leginkább csak nézik, csodálják a csöppséget.

18 hetes Nagy Adrián, aki szintén áldott, jó kisbaba. Az elsőgyermekes Nagy Hajnalka úgy fogalmazott, hogy „életerős kis zsurmó”, aki nagyon szeret fürödni és csörgőkkel játszani. Mivel első gyermeke, ezért nagyon sokat segít neki édesanyja, illetve kishúga is.

- Forrás: www.promenad.hu -