Csokit, szaloncukrot és narancsot is kaptak a Télapótól a székkutasi óvodások és általános iskolások péntek délelőtt. Azonban a nagyszakállú sem távozott a gyerekektől üres kézzel, ugyanis a kicsik rajzokkal kedveskedtek neki.

A Székkutasi Líbor Ilona Óvodában és a Gregus Máté Általános Iskolában péntek délelőtt járt a Mikulás, akinek érkezését nagy készülődés előzte meg, a gyerekek az alkalomhoz illő verseket és énekeket tanulgattak.

A nagyszakállú egy-egy csomagot adott át a kicsiknek, akik nagy örömmel vették át az ajándékot. Volt olyan óvodás kislány, aki puszival hálálta meg a Mikulás kedvességét.

A település ismét bebizonyította, hogy egy-egy közös cél érdekében mekkora összefogásra képes. Szél István polgármester felhívására a helyi és környékbeli vállalkozók, magánszemélyek 450 ezer forinttal segítettek abban, hogy a gyerekek Mikulása és karácsonya minél gazdagabb legyen. Ennek egy részét a pénteken kiosztott csomagokra fordították. A fennmaradó összegből az óvoda mosdóit és az iskola informatikai eszközeit újítják fel.

Forrás: promenad.hu