Minden eddiginél többen teszik szebbé mások karácsonyát a településen.

Szél István polgármester elmondta, az előző évben is példaértékű összefogást tapasztaltak a településen. Idén az iskolabál bevételéből csak azon estén mintegy 450 ezer forint folyt be. Ebből az óvodában a mosdókat tudják felújítani és fejlesztik az iskolai informatikai termet is.  Mindez kiegészül a községi falunapon a vadásztársaság felajánlásából összegyűlt 300 ezer forinttal. A vadásztársaság a felajánlott vadhús, pörkölt árát adta az óvodának.

Levelet küldött az önkormányzat a helyi vállalkozóknak és cégeknek, arra kérve őket, hogy járuljanak hozzá 181 óvodás és iskolás karácsonyának szebbé tételéhez. Ebben az akcióban is 450 ezer forint gyűlt össze, mely nagy részét mikuláscsomagra fordítják. Nemcsak csoki és édesség kerül a csomagokba, hanem gyümölcs is, sőt a nagyobbak körzőt, tollat, a kisebbek pedig színes ceruzákat kapnak. A fennmaradó részt az iskola és óvoda alapítványába kerül.

Szabó Emese képviselő is akciót indított. Ebben a nagycsaládosoknak gyűjt gyógyszer és vitamin csomagot. A friss kezdeményezéshez már hárman adakoztak, a képviselő mellett, dr. Bakos Attila háziorvos és maga a polgármester. Szél István polgármester még egy pályázatot is meghirdetett, ahol azt kéri, a székkutasi gyerekek rajzolják le vagy írják le, miért jó a településen élni. A pályázatot beküldők között.a polgármester négy munkára és tanulásra is alkalmas laptopot fog kiosztani saját pénzéből. Ennek elbírálásában majd a szociális bizottság segítségét kéri.

Idén 250 élelmiszercsomagot osztanak ki a rászoruló és a közmunkában részt vett családok között. A csomagban székkutasi száraz tészta és itt termelt paprika is lesz többek között. Emellett 2014-ben 8 sertés is nevelkedett a faluban. Ebből kettőt meghagynak anyakocának, hatot pedig már elkezdtek levágni. Minden karácsonyi csomagba így jut hurka-kolbász, valamint érkezési sorrendben és igénynek megfelelően zsír, tepertő, szalonna és füstölt kolbász is kérhető. A csomagokról a szocális bizottság dönt és a képviselők személyesen viszik ki.

Elindult a téli tűzifa támogatás is a faluban. Már a héten 100 beadott igényről születik döntés. Az államtól ezen a télen közel 130 erdei köbméter kiosztható fát kaptak.
Szél István még elmondta, figyelik azt is hányan vannak egy családban és annak megfelelően több ajándék kerül a csomagokba. A karácsonyi adományokhoz egyébként a hivatal dolgozói is csatlakoztak ebben az évben is.

- Forrás: www.vasarhely24.hu -