Márton Anita, Európa-bajnok bronzérmes súlylökő látogatott el pénteken a székkutasi Gregus Máté Általános Iskolába. A 25 éves szegedi élsportoló arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy ha valamit nagyon szeretnénk elérni, akkor azt a képességeinken felül is meg tudjuk valósítani.

Az olimpikon az „Esélyegyenlőségi alapú fejlesztés Székkutason” pályázathoz kapcsolódóan, az iskola, a helyi sportportkör és a HÓDIÁK SE szervezésében tett látogatást a község oktatási intézményében.

Márton Anita általános iskolás korában atlétikafoglalkozásokon vett részt. Többféle mozgásformát is kipróbált, de hamar kiderült: a súlylökés és a diszkoszvetés a legtesthezállóbb számára.

Elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a sportnak, ugyanis egy olyan rendszert alakított ki az életében, amit a mai napig követ. – Megtanított arra, hogy ha valamit nagyon szeretnénk elérni, akkor azt a képességeinket felül meg is tudjuk valósítani. A saját korlátainkat kell legyőzni. Ha elhisszük magunkról, hogy valamit véghez tudunk vinni, akkor az sikerülni fog – mondta az olimpikon.

A 25 éves szegedi nő 2012-ben a londoni olimpián is képviselte Magyarországot, míg idén az Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Jövőbeli tervei közé tartozik, hogy „megdobja” a 20 métert, valamint, hogy minél jobb eredményt érjen el a 2016-os olimpián.

Az élsportoló pénteken a gyerekeknek a versenyek hangulatát és a körülményeit ismertette: olimpiai ereklyéket és ruhákat is magával hozott, amiket a tanulók ki és felpróbálhattak.

Forrás: promenad.hu