Vidám esten vehettek részt azok, akik szombat este a székkutasi Művelődési Házba látogattak. A jó hangulatot a Csanádpalotai Kelemen László Amatőr Színtársulat biztosította, amely a Dinnye, A nyúl, és Szabad a vásár című színdarabokat adta elő.

"Nagyon jó volt a közönség" - mondta el hírportálunknak Szügyi Andrásné, Ilona, a Csanádpalotai Kelemen László Amatőr Színtársulat vezetője. A színjátszókör 1991 óta működik Csanádpalotán, kb. 20 állandó taggal. A mostani színjátszók nagy része a kör oszlopos tagjai, vezetőjük 1991 előtt iskolásoknak rendezett színdarabokat. Gárdonyit, Csehovot, Móriczot is játszottak már, mostanában pedig Rejtő és Nóti Károly műveket tanulnak meg. A csanádpalotaiak Délvidéken, Erdélyben is voltak már vendégszerepelni. Az utóbbi helyszínen a Böjte Csaba ferences szerzetes által pártfogolt gyerekeknek adtak elő mesejátékot, amelyet erre az alkalomra tanultak meg. A mesejáték mellett pénzadományt, valamint ötezer, a csanádpalotaiak által sütött palacsintát is vittek.

A csanádpalotai színtársulat Kelemen László, első magyar színigazgató nevét viseli. Emlékét a róla elnevezett park őrzi a településen, ahol továbbra is élénk színházi élet zajlik. Megtudtuk, hogy a Budapesti és a Szegedi Nemzeti Színházzal is tartják a kapcsolatot, és hogy fellépett már náluk a Kecskeméti Katona József Színház is. Nemrégiben pedig Nemzetközi Diákszínjátszó Tábort rendeztek a településen, Rubold Ödön, Jászai-Mari díjas színművész vezetésével.

"Nagyon tetszik, főleg az, hogy nagyon sok humort visznek az előadásba" - méltatta a műsort Dovalovszki Dalma, aki Székkutason dolgozik kulturális munkásként, hozzátéve: "nem lehet észrevenni, hogy amatőrök, profin végzik a munkájukat". Dalma az előadás előkészületeiben és utómunkálataiban is rész vett. Azt is elmondta, hogy A nyúl című darab volt a kedvence, amelyben az egyik szereplő azt próbálta elhitetni a többiekkel, hogy vadászaton volt, miközben lóversenyre ment.

Somodi István és Ildikó elmondta, hogy sajnos nem sokszor tudnak ilyen programra ellátogatni, és szeretnék, ha többször láthatnának hasonló színielőadást Székkutason.

Bodzás István 2011 óta tagja a csanádpalotai színjátszókörnek. Hírportálunknak elmondta, hogy a színjátszás mellett színdarabokat is ír, gyermekei számára pedig ugyanúgy nélkülözhetetlen közeget jelent a színpad. Elárulta, hogy előadás közben sokszor rögtönöz. "Általában Ica néni választja ki a színdarabokat", de ők is beleszólhatnak a darabválasztásba. Bodzás István is kiemelte, hogy a közönség remek volt, és sokat tapsolt.

- Forrás: www.promenad.hu -