A Székkutasi Önkormányzat teljes kamillaültetvényét pusztították el ismeretlenek.

Az elmúlt napokban kiszántották a székkutasi önkormányzat művelésében álló 7 hektárnyi kamillaföldet, tudta meg a Vásárhely24. A 47-es út mellett fekvő, Kakasszék határában lévő területet egy ismeretlen munkagép és vezetője egyik reggelre teljesen felszántotta. A rendőrségtől megtudtuk, feljelentést tettek az ügyben, azt a Vásárhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja. Úgy tudjuk, pénteken kint jártak a helyszínen is a rendőrök.

Megkerestük Szél Istvánt, Székkutas polgármesterét, aki szintén megerősítette értesülésünket és elmondta, példátlan esetről van szó, mélységesen fel van háborodva, hogy valaki ekkora hibát vétett és más földjét tette tönkre. Ugyanakkor a szándékosság egyelőre nem merült fel, de az ügyet vizsgálják. A föld a most épült biciklis pihenő és kilátó szomszédságában van.

Nehéz helyzetbe került ezáltal a község közmunka programja, mivel állami támogatással a startmunkában vetettek a területre, 7 hektárra, kamillát. Milliós a kár, csak a vetőmag ára 6-700 ezer forintra rúg, a betakarított termés értékét nem is lehet megbecsülni. Arról nem is beszélve, terveik voltak a földdel és a terméssel, ráadásul arról elszámolással tartoznak az állam felé is. Jelenleg azt vizsgálják, milyen lehetőségeik vannak a kiszántott földterületen - mondta a polgármester. A kamillát a település közmunkásai gyüjtötték volna be, és dolgozták volna fel a Herbária helyi üzemegységének segítségével.

- Forrás: www.vasarhely24.hu -