A mai világban nagyon meg kell becsülni a művészeket, mert különleges képességeikkel feltérképezik a valóságot és visszatükrözik számunkra úgy, ahogy azt mi nem tudnánk megtenni – mondta Szabó Emese a székkutasi Művelődési Házban, Bányai Béla festőművész kiállításának megnyitóján péntek délután.

A vásárhelyi Bányai Béla 40 éve rendezte első önálló kiállítását. Munkásságát több korszak jellemzi: fiatalkorában finomabb színárnyalatokkal ködös képeket alkotott, majd az arannyal való festéssel és a fényekkel kezdett el foglalkozni. A székkutasi tárlaton az egész életútja megelevenedik a látogatók előtt.

Az október 18-i Magyar Festészet Napja alkalmából szervezett kiállításon az Alföldet és tiszai tájakat ábrázoló műveket egyaránt megtekinthet a nagyérdemű, egészen október 23-ig.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Szabó Emese köszöntötte a megjelenteket. - A mai világban nagyon meg kell becsülni a művészeket, mert különleges képességeikkel feltérképezik a valóságot és visszatükrözik számunkra úgy, ahogy azt mi nem tudnánk megtenni – mondta.

Ezt követően Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke nyitotta meg a kiállítást. Az eseményen Kovács Márk szaxofonon működött közre.

Forrás: promenad.hu