Első alkalommal rendezték meg Szél István polgármester ötlete alapján a Múzeumok éjszakáját Székkutason, melyet a felújított Emlékháznál tartottak meg június 21-én, szombaton. Programok akadtak bőven, kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

A település önkormányzata, a helyi olvasókör és a lovasklub közösen szervezte meg a „Múzeumok éjszakája” elnevezésű rendezvényt. Az Emlékház utcájában gyermek programokkal kezdtek, majd Kovácsné Rostás Erzsébet nyitotta meg a programokat. Benák Katalin, a Vásárhelyi Látóhatár című folyóirat főszerkesztője tartott bemutatót az újságról, miközben I. világháborús katonadalokkal szórakoztatta a közönséget a Harmonika Klub.

A délután folyamán Szenti Csilla nyitotta meg a „Vásárhely az olvasókörök városa” című kiállítást, majd a Rákos Gyermekekért Alapítvány lépett fel. Seres Antal tanítványai olyan dalokkal érkeztek, melyeket nagyon szeretnek elénekelni a fiatalok.

Az alapítványt 2011-ben alapította Seres Antal, aki azóta már több száz beteg gyerekkel foglalkozott a szegedi onkológián, ahol zeneterápiás foglalkozásokat tart. Közülük fellépett Gyarmat Noémi és Török Ricsi is szombaton. „Már van közös dalunk is, a Szeretet címmel, amit természetesen a kutasiaknak is megmutatunk” – mondta Seres Antal. A koncert után tűzet gyújtottak, de volt tűzzsonglőr és capoeira bemutató is.

Forrás: promenad.hu