„Mindenhol azt mondták, hogy olyanok akarnak lenni, mint Székkutason” – mondta a kutasi rendkívüli ülésen Lázár János, országgyűlési képviselő, aki az elmúlt öt napban 16 település testületi ülésén vett részt. A politikus a továbbiakban is támogatja Szél István polgármestert és települését, ahol a következő 4-5 esztendőben 700 millió forintot költenének fejlesztésekre.

Szél István, polgármester elsőként megköszönte Lázár János, elmúlt több mint tíz éves támogatását, majd átnyújtotta azt a vaskos kérés csomagot, ami közel 700 milliós fejlesztésről szól. A következő 4-5 évben fűtéskorszerűsítés, megújuló energiaforrás felhasználása, munkahelyteremtés, egészségház és infrastruktúrális fejlesztések, utak helyreállítása, közvilágítás korszerűsítése, valamint turisztikai és egyéb látnivalók erősítése a terv.

- Nyolc évet kellett várnom, hogy Székkutasnak érdemi segítséget tudjak adni. 2010-ben kezdődtek el a fejlesztések, aminek mára meg van a látszatja. Nem csak azt köszönöm meg, hogy most megválasztottak, hanem az elmúlt 12 év munkáját. A székkutasi tapasztalataim alapján jártam most végig az összes települést, ugyanis szeretném, ha Székkutas egy jó példa lenne, egy mintafalu – kezdte az országgyűlési képviselő.

„Mindenhol azt mondták, hogy olyanok akarnak lenni, mint Székkutas. Nekik nem kell több csak annyi, mint Székkutasnak” – mondta Lázár János, aki szerint az a pénz, ami idejött az jó helyre került és szükség volt rá.

„Székkutasra úgy tekintek, mint egy mintaközösségre, mintafalura, ahol sok-sok mindent tudunk kipróbálni” – zárta gondolatait a politikus.

Székkutas minden, amit lehetett a Leader-ből elhozott, de a következő időszakban a vidékfejlesztési pénzekből nem fog jutni templomépítésre, hanem sokkal inkább mezőgazdaságra jutnak majd források. 

Forrás: promenad.hu