Május 26-tól azonos időpontokban fogadja az ügyfeleket mindhárom szerv a vásárhelyi okmányirodában – mondta Égető Gábor, a Hódmezővásárhely Járási Hivatal vezető-helyettese. Továbbá már Vásárhelyen is gyorsíthatjuk az útlevelünk elkészítését.

- Másfél hónappal ezelőtt nyílt meg Mindszenten az új típusú kormányablak, ami az eddigi tapasztalatok alapján pozitív változást hozott, ugyanis szinte megnégyszereződött az ügyfélforgalom. Ez annak is köszönhető, hogy reggel 8-tól este 8-ig van nyitva a kormányablak – mondta a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Égető Gábor, a Hódmezővásárhely Járási Hivatal vezető-helyettese.

Ennek kapcsán felülvizsgálták a vásárhelyi Városháza épületében működő okmányirodát is, ahol már három féle ügyfélszolgálat működik egy helyen: a hagyományos okmányiroda, a régi típusú kormányablak és az egészségbiztosítási pénztár szakigazgatási szervnek is két kollégája várja az ügyet intézőket – számolt be Égető Gábor.

- Az utóbbi megszűnt februárban, de a hivatalvezetés úgy értékelte, hogy nem maradhatnak egészségbiztosítási pénztár nélkül a vásárhelyiek – tette hozzá Égető Gábor, akitől megtudtuk, hogy május 26-tól mindhárom szerv azonos időpontban fogadja majd az ügyfeleket.

Hétfő: 7-19

Kedd: 8-15:30

Szerda: Okmányiroda: 8-12, Kormányablak és Egészségbiztosítási Pénztár: 8-16

Csütörtök: 8-15:30

Péntek: 8-11:30

Technikai jellegű változás is történt, ugyanis azok, akik normál idő intervallum alatt elkészített útlevelet kérelmeztek, de időközben rájöttek, hogy hamarabb szükségük lenne a dokumentumokra, akkor most már nem kell felutazniuk Budapestre, hogy gyorsítsanak az ügyön, hanem Vásárhelyen, de bármely új típusú kormányablakban felgyorsíthatják az ügyintézést – magyarázta Égető Gábor, aki végezetül hozzátette: március 15-től új kötelező tartalmi elem került a gépjárművek adásvételi szerződésébe. Ezeket már különböző okmányboltokban be lehet szerezni, valamint letölthető az interneten, de az okmányirodában is lehet kérni. A régi adásvételi szerződéseket már nem fogadják el.

- Forrás: www.promenad.hu -