Már hetedik éve, hogy a Székkutasi Olvasókör a magyar költészet napja tiszteletére műsort szervez. Pénteken a község Emlékházában óvodások, iskolások és nyugdíjasok gyűltek össze, hogy a költők előtt versekkel tisztelegjenek.

 A műsort a székkutasi óvodások Százszorszép csoportja kezdte. Mint azt Lakiné Papp Éva elmondta, nagyon sok verset tanítanak a gyerekekkel, akiket a verses foglalkozás előtt ráhangolnak a vers témájára, és a kicsik hallás után tanulják meg a ritmusos, rímes, dallamos sorokat. Az óvónő hozzátette: a vers a gyerekeknek azért is fontos, mert általa fejlődik a beszédkészségük, nyelvismeretük, és a verseken keresztül megszeretik a szépet, és a szép beszédet is.

A költészet napi programban részt vettek a székkutasi általános iskolások is, akik közül többen a nagymamájukkal együtt álltak ki a közönség elé. A programot összeállító Blaskó Jánosné, az olvasókör szervezőtitkára elmondta: örömmel látta, hogy a fellépők között ott van Szabóné Erzsike néni, és hatodikos unokája, Szabó Gabriella, valamint Tóthné Forgó Katalin mellett itt volt unokája, Bodó Beáta, akiket arra invitált, hogy együtt kiállva szavaljanak.

A Nyugdíjasklub Kék Ibolya Dalköre erre az alkalomra megzenésített Petőfi verseket választott, így hallhatta a közönség a költő Befordultam a konyhára és a Távolból című költeményét – énekelve.

 Forrás és fotók: promenad.hu