Munkanap volt szombaton, így a diákok is kénytelenek voltak iskolába indulni reggel, a székkutasi iskolások mégsem szomorkodtak, hiszen csak az első két órájuk volt megtartva. A tanítás többi részében rendvédelmi napot tartottak neki a tűzoltóság és a rendőrség szakemberei.

A polgármesteri hivatal közbenjárásra érkezett egy tűzoltóbrigád és természetesen egy nagy piros vonulókocsi, valamit rendvédelmi előadók a rendőrségtől a székkutasi iskola elé. A tűzoltók, mint az várható volt, nagy sikert arattak, hiszen a gyerekek mindent kipróbálhattak, megnézhettek az autón. Beülhettek a sofőr és a legénység helyére, valamint megismerkedtek a lánglovagok mindennapi életével.

Előkerültek a védőfelszerelések, a palackok, de még a feszítő-vágó berendezés is. Sok diák nem volt rest, kérdéseket is intézett a készséggel válaszoló tűzoltókhoz. Székkutason több tűzoltó is él, közülük szabadnapján kilátogatott Szántó Tibor, aki ezúttal civilként mutogatta a felszereléseket, diákoknak és tanároknak.

Tembel Tibor iskolaigazgató elmondta, a hasznos ismeretek elsajátítása mellett a napnak egyik titkolt célja egyfajta pályaorientáció is lehet, hátha lesz olyan fiatal, aki a későbbiekben ezt a szakmát választja.

A rendőrség előadói elsősorban a felső tagozatosokhoz szóltak, a 7-8 osztályosok a drog prevencióról, míg az 5-6 évfolyam bűnmegelőzési témakörben hallgathattak meg előadást.

Forrás: promenad.hu