Székkutas Önkormányzata a „Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezést és gyertyagyújtást február 25-én délután a Művelődési Ház melletti szoborparkban, ahol közel ötvenen hajtottak fejet. 

Az elmúlt évben a rendszerváltás után 23 évvel először tartottak megemlékezést, amelyet idén folytatva tisztelegtek a kommunizmus áldozatai előtt. Úgy, mint tavaly, most is a Kamilla és a Kékibolya Népdalkör közreműködésével énekelték el a Himnuszt, majd a Gregus Máté Általános Iskola két tanulója Jáger Cintia és Bajnóczi Fanni egy-egy verssel emlékezett az áldozatokra. Megemlékező beszédet a település lelkipásztora Vladár Sándor mondott.

- A Fehérgárda mozgalom és annak leverése, valamint az azt követő véres időszak Székkutast is érintette, így nagyon fontosnak tartjuk a megemlékezést, ami nagyon nehezen kezd kibontakozni a településen – mondta Szél István, polgármester, aki reméli, hogy néhány év múlva sokkal többen vesznek részt a „Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja” alkalmából tartott megemlékezésen és gyújtanak gyertyát tiszteletük előtt.

- Forrás: www.promenad.hu -