- "Az egészségesebb Székkutasért " pályázat keretében rendeztük meg az Egészségnap első állomását a községben. A mintegy tízmillió forint értékű pályázat tökéletesen illeszkedik ahhoz a kistérségi programhoz, amelyet 125 millió forint értékben sikerült megnyernie az Egészséges Vásárhely Programnak. A szakmai segítségükkel Székkutas Község Önkormányzata is megnyerhette ezt a pályázatot – kezdte Szél István polgármester.

- Két éven keresztül különböző szűrőprogramokat szervezünk, háziorvosok és szakorvosok tartanak majd Székkutason rendeléseket, például Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Orosházáról is érkeznek doktorok – folytatta Szél István.

A nap folyamán az Egészségházban és a község főterén rákszűréseken, csontsűrűség-vizsgálaton és CO mérésen is részt vehettek az érdeklődők. A sporttelepen különböző mozgásformákat próbálhattak ki az arra vágyók, népszerűnek számított például a kosárlabda, a csocsó, az asztalitenisz és a foci is.

Az Egészségnapon természetesen résztvevőkkel is beszélgettünk.  Horváthné Földesi Katalin szerint jó, hogy szerveznek ilyen programot a településen, mert így a székkutasiak helyben is utánajárhatnak az egészségi állapotuknak.

Csala virág CO mérésre, a csontsűrűség vizsgálatra és a bőrgyógyászatra látogatott el. Elmondta, a megelőzés szempontjából tartja fontosnak a rendezvényt.

Jáger Cintiát a sportcsarnoknál kaptunk mikrofonvégre. Kifejtette, a kosárlabda áll a legközelebb a szívéhez és jó látni, hogy ezen a napon kicsik és nagyok egyaránt mozogtak.

Kruzslicz Péter testnevelő tanár elmondta, a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozott a napra. Hozzátette, az elsődleges cél, hogy a gyerekek és a szülők rájöjjenek, hogy a mozgás nem kényszer, hanem életforma.

Az Egészségnap délután a Művelődési Központban, többek között zumbával és bokwával folytatódott.

Forrás és fotók. promenad.hu