Augusztus 17-én, szombaton rendezik meg a III. Regionális Szántóversenyt Székkutason. A rendezvényről Mihály Károly és Ambrus István, szervezőket kérdeztük.

Már a korábbi években is rengeteg család látogatott ki a Regionális Szántóversenyre Székkutasra. Míg a férfiak a földeken mutatták meg tudásukat, addig a családok színes programokon vehettek rész – tudtuk meg Mihály Károly szervezőtől, aki elmondta idén is készülnek több olyan kísérőrendezvénnyel, ami az egész családnak nyújt kikapcsolódást.

Ambrus István kifejtette, javában zajlanak már az előkészületek az augusztus 17-ei rendezvényre, ahol több kategóriában is nevezhetnek a szántóversenyre, ami Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára fog megnyitni. A program látványos felvonulással indul, ahol veterán járművek és mai traktorok is láthatóak lesznek. Az ünnepélyes megnyitó után, elkészül a nyitóbarázda. Az ünnepélyes eredményhirdetés várhatóan 17 órakor lesz.

Verseny kategóriák

I. kat. 2-3 fejes ágyekék

II. kat. 4-5 fejes ágyekék

III. kat. 2-3 fejes váltva forgató ekék

IV. kat. 4-5 fejes váltva forgató ekék

V. kat. lófogatú szántás

VI. kat. veterán traktoros szántás

Korábban is nagy sikernek örvendett a veterán gépek kiállítása, amelyet a gyerekek is élveztek, hiszen ilyenkor felmászhatnak rá, készülhetnek fotók, és valóban, testközelből csodálhatják meg a nem mindennapi járműveket. A gyerekek legnagyobb örömére kézművesség és lovaskocsikázás is megtalálható a tervezett programban, ahol az elmaradhatatlan ekevas hajító versenyre is jelentkezhetnek a vállalkozókedvűek.

Forrás: promenad.hu