– Szeptember végére elkészül a Kakasszék Orosháza közötti 3500 méteres kerékpárút – tájékoztatta portálunkat Szél István, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. Az út 316 millió forintból valósul meg.

– A bruttó 316 millió forintos uniós forrásból megépülő 3525 méter hosszú kerékpárút Csongrád megyét 1850, míg Békést 1675 méteren érinti. A beruházás forgalombiztonsági szempontból is kiemelten fontos, ugyanis áthalad a 47-es főúton és vonatsíneken – mondta Szél István.

Jelenleg a talaj megerősítés zajlik. Betonnal, vagy aszfalttal erősítik meg a kerékpárút alatti részt. Erre jön majd rá kopó és a védőréteg – részletezte a munkafolyamatokat az elnök, aki hozzátette: a kivitelező már Kakasszék környékén dolgozik, így a szerződésben vállalt határidőre, azaz 2013. szeptember 30-ra várhatóan kész lesznek a munkálatokkal.

- A 47-es főúton a megnövekedett forgalom miatt több olyan baleset történt, amiben kerékpárosok is érintve voltak. Ez volt az egyik legfontosabb ok, ugyanis amint elkészül az út, biztonságosabban közlekedhetnek majd a biciklisek – tette hozzá Szél István, Székkutas polgármestere, aki reméli, hogy a 47-es út felújításával egy időben elkezdődhet a Hódmezővásárhely Kakasszéket összekötő kerékpárút is, mivel ez jelentené a legnagyobb biztonságot a kerékpárosok számára.

Forrás és fotók: promenad.hu