Méltóképp zárták a IV. MEZI fesztivált Székkutason. Az est folyamán öt zenekar lépett a színpadra és szórakoztatta a közönséget. Sztárvendégként Vastag Csaba színesítette a rendezvényt koncertjével, melyben mai és régmúltbeli magyar és külföldi slágereket hozott el a közönségnek, illetve negyven-ötven százalékban saját dalait adta elő a nagy létszámú rajongótábornak.

A koncertsorozatot a Sweetchuck kezdte meg fellépésével, amellyel nagy sikert aratott. A nemrégen megalakult vásárhelyi VENZO együttes is koncertezett a településen, akik rockos zenéket játszottak. A 2005-ben alakult gyulai Dirty Slippers együttes is fellépett, akik a tavalyi évben benne voltak a legtöbbet koncertező magyar zenekarok top hármasában, ezt az eredményt szám szerint a 99 koncertjükkel tudták elérni. Lobó-Szalóky Lázár az együttes énekese és gitárosa elmondta, az egyik új számuk pont ezen az estén premierezik az országban, amely harmadik lemezükön lesz megtalálható.

A negyedik előadóként Vastag Csaba érkezett, akit már a rajongók hada várt a bejáratnál. A sztárvendég elmondta, először járt Székkutason, de nagyon jól érezte magát és az emberek is nagyon közvetlenek voltak vele. A koncert megkezdése előtt az látogatók már tűkön ülve várták az előadót és még találkoztunk olyan fiatalokkal is, akik az ő fényképét ábrázoló pólóban érkeztek. A koncert megkezdésekkor már apró trükkökkel megtáncoltatta a közönséget és a végén a színpadot elhagyva együtt táncolt a rajongókkal.

Az este azonban nem ért véget, mivel a fergeteges koncert után rögtön a színpadra termett a Jump Rock Band zenekar, akikről megtudtuk sokat turnéznak és most is éppen Erdélyből érkeztek  Székkutasra. Az együttes inkább magyar zenéket játszik és a szórakoztatásra helyezi a hangsúly.

Forrás és fotók: promenad.hu