Mindössze egy mosoly volt a belépő a vasárnap tartott székkutasi gyermeknapon, melynek végül az esős időjárás miatt a Művelődési Ház adott helyet. Ennek ellenére több mint száz kisgyermek vette birtokba az épületet, örömmel vettek részt minden játékban, a legnagyobb meglepetés a bűvész volt számukra.

\"\"

Bár az időjárás miatt a szabadban tartott programokról le kellett mondaniuk a gyerekeknek Székkutason, a szervezők nem hagyták játékok nélkül őket. A rendezvényt a Művelődési Házban tartották meg, ahol már a belépésükkor lufik sokasága fogadta őket. A "lufi-hegyből" mindenkinek jutott, ahogyan a  Nyugdíjas Klub asszonyai által készített ízletes palacsintákból is.

\"\"

A gyerkőcök - ha már beszerezték a lufit, és a hasuk is tele lett - belevethették magukat a játékok birodalmába. Voltak, akik a kézügyességüket fejlesztették, rajzoltak, gyurmafigurákat gyártottak, de a logikájukat is próbára tehették, kirakóval vagy különleges keresztrejtvényekkel.

\"\"

Nagy sikere volt a már jól ismert Twister nevű játéknak, kicsik és nagyok egyaránt  jókat kuncogtak a talpak, kezek pakolgatása közben. A legnagyobb sikert - természetesen csak a Nyugdíjas Klub asszonyainak palacsintái után - Molnár Imre bűvész aratta, különleges trükkjeivel még a szülőket is elkápráztatta.


Forrás: promenad.hu

\"\"