Székkutas Község Önkormányzat Képviselő-testülete hétfő délután tartotta soron következő ülését.

A testület egyhangúlag elfogadta a 2014–2019 közti Székkutas község Gazdasági Programját. Az ülés elején a tavalyi évi gazdasági beszámoló ismertetése történt. Ezt követően a 2014-es belsőellenőrzésről esett szó, melyet egy esetben végeztek az elmúlt évben. Megszavazták továbbá a Településrendezési Terv módosítását is.

Az ülés további részében különféle beruházásokról, beszerzésekről, szolgáltatásokról döntöttek. Néhány ingatlan megvásárlását tervezi az önkormányzat, ilyenek például egy – a település központjában lévő – lakóingatlan, mely a későbbi, hosszú távú tervek megvalósításában lenne a község segítségére, valamint Székkutas határában található régi szélmalom beszerzéséről is tanácskoztak. Ez utóbbinak elsősorban az értékmegőrzés, -óvás szempontjából látják a kiemelt szerepét, a későbbi vagy további felhasználás egyelőre nem eldöntött. Azonban Szabó Emese, a község kulturális tanácsnoka is szót emelt a magánkézből való átvétel mellett. Összességében az összeg tekintetében voltak különböző álláspontok, a vásárlási tárgyalások engedélyezését megszavazták.

Tervezik továbbá a község egészségmegőrzés, preventív szemléletének tágítását is. Egy fasor ültetéséről is döntöttek, Székkutas 2015-ben 65 éves, és ennek tiszteletére kerülne erre sor. És egy településtörténeti könyv megjelentetése is a tervek között szerepel. Majd az alpolgármesteri beszámolóját prezentálta Rostás Péter, aki az újszülöttek köszöntéséről, és a lassan befejeződő tavaszi munkálatokról tájékoztatta a képviselő-testületet.

A csatornázás helyzete is szóba került, a mely a 47-es számú főút egyidejű felújításával nagy türelmet követel a székkutasiaktól, azonban egyetlen lakossági panaszt leszámítva nem tapasztaltak ezzel kapcsolatban problémákat.

- Forrás: www.promenad.hu -