325,5 millió forintos módosított összeggel zárta a község 2012-es költségvetését Székkutas képviselő-testülete. Az április 29-i testületi ülésen Varga Jánosné könyvvizsgáló összehangoltnak és szabályszerűnek nevezte az önkormányzat működését.

 A könyvvizsgáló asszony kiemelte, hogy 2012-ben Székkutas nem vett fel hitelt, az állami konszolidációnak köszönhetően nincs hitelállománya, sőt 40 millió forint tartalékkal rendelkezik. Kötelezettségeket csak a bevételeinek megfelelően vállalt az önkormányzat.

\"\"

Hunyák Zsuzsanna jegyző a helyi adókról szóló tájékoztatójában elmondta, 2012-ben 46 millió forint volt az előirányzat, ehhez képest 50 millió forint folyt be. Az idei évre 66 millió forintot irányoztak elő. Szél István polgármester nyomatékosan kérte, hogy mindent kövessenek el a 7,5 millió forint kintlévőség csökkentésére. A befizetési morált főleg a gépjármű adó és a magánszemélyek kommunális adója kapcsán kellene javítani.

A tavalyi évben 659 főnek nyújtott szociális támogatást az önkormányzat, mintegy 30 millió forint összegben – hangzott el Hunyák Zsuzsanna tájékoztatójában. Az állami pénzeket az önkormányzat közel 9 millió forinttal egészítette ki. A legnagyobb összeget a lakásfenntartási támogatás és az ápolási díj tesz ki. Az önkormányzat többek között tűzifával és élelmiszerrel segített. Gyors segítségben (Erzsébet utalvány, gyógyszerutalvány) 91 esetben 53 fő részesült 361 ezer forint értékben.

Benyújtják az óvoda mosdójának felújítására a pályázatot – döntött a képviselő-testület. A Belügyminisztérium Pályázatának köszönhetően a melegvizet napkollektorral állítják majd elő. A beruházás összköltsége 4,9 millió forint, amelynek 10 százaléka az önkormányzat által fizetendő önrész.

Idén is megrendezik a Mezi Fesztivált. A 3 napos program szervezésére az önkormányzat 300 ezer forintot ad a Székkutasi Tömegsport Klubnak és 100 ezer forintot a Székkutasi Olvasókörnek. A rendezvényt Hódmezővásárhely önkormányzata színpad és hangtechnika bérlésével segíti, a médiatámogató a Rádió 7 és a Promenád.hu lesz – közölte a polgármester.

Forrás: promenad.hu