A műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény értelmében legkésőbb 2014. december 31-ig végre kell hajtani hazánkban a Digitális Átállást. Ez egy folyamat, mely során a hagyományos földi sugárzású televíziós műsorszórás helyébe a digitális technológia lép. Ez a változás mindazokat a háztartásokat érinti, ahol hagyományos földfelszíni vétellel televízióznak.

Csongrád megyében 2013. július 31-ig alkalmassá kell tenni az érintettek készülékeit a digitális adás vételére, ugyanis ezen időponttól az analóg műsorok vételére nem lesz lehetőség.

A Magyar Államkincstár, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a helyi önkormányzatok adatot szolgáltattak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részére arra vonatkozóan, hogy kik jogosultak az állami támogatási programban részt venni, és ezen személyeknek 2013. év elején névre szóló megkeresést küldött az NMHH.

A kapott adatok köre azonban nem lehetett teljeskörű, ezért a hírközlési hatóság egy igénylőlapot tett elérhetővé azon személyek számára is, akik az állami támogatási programban való részvételi feltételeknek megfelelnek, de az NMHH-tól nem kaptak megkeresést.

Az állami támogatás feltételeiről bővebb felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal 5. számú irodájában Olasz Mónikától kérhet személyesen, vagy a 0662/593-050-es telefonszámon.

A digitális átállás részleteiről a http://www.digitalisatallas.hu internetes oldalon tájékozódhat.