Második alkalommal találkozott a Kattints Nagyi program 1. csoportja a Gregus Máté Általános Iskola informatika termében. A február 14-én megtartott első foglalkozás nagyon jól sikerült, hatalmas volt a lelkesedés, szünetet sem tartottunk – mondta Varga Árpád Attila oktató, aki részletesen és nagy odafigyeléssel vezette be a tanulókat az informatika világába.

 A 16 fő jelenleg a számítógép szerkezeti felépítésével ismerkedik, de az operációs rendszerek is sorra kerülnek majd. A legtöbben azonban az Internet adta lehetőségeket szeretnék kihasználni, sok más mellett a levelezést is megtanulni.                                                                                    

Vass Józsefné is azon személyek közé tartozik, akik jó ötletnek találják a programot. Mint mondta, a tanfolyamnak köszönhetően meg tanulja használni az Internetet, mely napjainkra már nagyon fontossá vált. Ezen kívül nagyon jó szórakozás is.                                                                      

Udvari Józsefnek a munkája során is szüksége lesz a program során megszerzett tudására. Elárulta, az egyik legfőbb célja a jövőben, hogy e-maileket egyedül tudjon küldeni és fogadni.

Nagyon örültem a lehetőségnek – mondta Kozóné Szabó Klára, aki szintén az Internet használat elsajátítását tartja a legfontosabbnak. 

Az 1. csoport tagjai abban is egyetértettek, hogy az oktató, Varga Árpád Attila mindent részletesen, pontosan és figyelmesen elmagyaráz, valamint készséggel válaszol a feltett kérdésekre.

A résztvevők köszönetet mondanak Szél István polgármesternek, amiért ingyenesen lehetővé tette a Kattints Nagyi programot a községben.