Hat utca neve változott meg 2013. január elsejétől Székkutason, hiszen az új törvény szerint nem viselheti közterület, közintézmény olyan személy, szervezet nevét vagy olyan kifejezést, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerhez köthető.

\"\"

Így aztán a Marx utca Temesváry Imre utca, a Kun Béla utca Gregus Máté utca, a Bacsó Béla utca Maczelka Gábor utca, a Felszabadulás utca István király utca, Sztahanov utca Szélmalom utca, a Ságvári Endre utca pedig Dr. Kónya János utca lett – mondta Szél István polgármester, aki hozzátette: „Olyan személyek nevét választottuk, akik valamilyen módon a település történetében nagy szerepet játszottak.”

Összesen hatvan tábla kerül ki az ingatlanokra. Költségek szempontjából szinte minden ingyenes, ami nem, azt az önkormányzat visszatéríti. Február közepén már a lakosság 90 százaléka megtette azokat az intézkedéseket – lakcím igazolvány, jogosítvány, illetve bármilyen dokumentumok vonatkozásában –, amit meg kell tenni – tudtuk meg a polgármestertől.

Szerdán felkerült az első tábla, amelynek elhelyezéséből Szél István polgármester is kivette a részét. Várhatóan február végére minden táblát kicserélnek.

Forrás: promenad.hu