Mindegy, hogy valaki közalkalmazott, vagy cégnél dolgozik, beosztott, vagy alkalmazott, férfi vagy nő: mindenkire egységes nyugdíjszabályok érvényesek. Vagy mégsem? Nézzük a szabályokat!

Az öregségi nyugdíjkorhatárra vonatkozó szabályokat a Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 18. § írja le. Semmi más szabályozás nem vonatkozik például a 100 százalékos állami tulajdonú cégek vezetőire, alkalmazottaira – mondta dr.Horváth Ferenc, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója.A jelenleg hatályban lévő törvény szerint nincs egységes öregségi nyugdíjkorhatár. Minden esetben a születési év a döntő. Felmenő rendszerben növekszik a korhatár az ’50-es években születettek esetében. Minden évben egy fél év adódik hozzá, tehát, ha valaki például 1952. január 1. előtt született, neki az öregségi nyugdíjkorhatára a 62. életév betöltése.Az 1952-ben születettek 62 év és 183 nap életkor elérésénél kérhetik az öregségi nyugdíjuk megállapítását.Az 1953-ban született személyek, 63 évesen mehetnek nyugdíjba, -s így tovább. Az 1957-ben született korosztály, illetve az ez után születettek, öregségi nyugdíjkorhatára már egységesen a 65. év elérése.

Már nincsen korhatár előtti öregségi nyugdíj, vagyis aki korábban korkedvezményre jogosító időt szerzett, -de nem érte el a születési éve szerint reá irányadó korhatárt-, az nem nyugdíjba megy, hanem korhatár előtti ellátást kérhet. Vannak azonban olyan jogviszonyok és munkakörök, ahol a szolgálati korkedvezmény szerzésének lehetőségét 2014 végéig meghosszabbították. Ilyen például az „egyenruhások„ esete, -de ők is csak bizonyos feltételek mellett élhetnek a kedvezménnyel.

1700/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet meghatározza a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket. Az életkor szerinti nyugdíjkorhatár betöltése után kötelezővé teszik a munkaviszony megszűntetését. Az említett kormányrendelet azonban meghatározza a kivételeket és az esetleges továbbfoglalkoztatás lehetőségét. Orvosok és egyetemi oktatók esetében van lehetőség a további foglalkoztatásra, de akkor is csak addig, míg az illető a 70. életévét eléri.Kérelemmel kell fordulni a munkáltatói jogot gyakorló személyhez abban az esetben, ha valaki, az öregségi nyugdíjkorhatára elérése után tovább szeretne dolgozni, -de ekkor is csak különösen indokolt esetben folytatódhat a továbbfoglalkoztatása. A kormányrendelet értelemében 2013. július 1-jével kell azok munkaviszonyát megszüntetni, akik költségvetési szervekkel közalkalmazotti vagy kormányzati szolgálati jogviszonyban állnak, és betöltötték a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt, továbbá megszerezték az öregségi nyugdíjhoz szükséges –legalább 20 év- szolgálati időt. A tennivalókkal kapcsolatban mindenképpen javasolt, hogy az érintettek a munkáltatójukkal egyeztessenek.

Forrás: promenad.hu