Idén is folytatódik az Erzsébet-program, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2,5 milliárd forint értékű üdülési támogatásról döntött - jelentette be Navracsics Tibor kedden egy budapesti fórumon.

A 2,5 milliárd forintból 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek számára meghirdetett táborokat, valamint kirándulásokat finanszíroznak - tette hozzá a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Cafeteria 2013 konferencián.

Hangsúlyozta: az évek óta húzódó európai és világgazdasági válság közepette a mindenkori kormányzati politika egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy szűkülő pénzügyi lehetőségek között hogyan lehet hatékonyabban felhasználni a szociális felzárkóztatásra, népjóléti intézkedésekre fordítható eszközöket úgy, hogy ne csak a hatékonyabb felhasználás valósuljon meg, hanem valóban célba is érjenek ezek az intézkedések. Az egy éve működő Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb eszköz az állam szociális felelősségének érvényesítésére - mondta.

forrás: MTI