Péntek délután az általános iskolások szüleikkel  és tanáraikkal töltötték az utolsó napot. A 2 órakor kezdődő rendezvényen több állomáson kicsik és nagyok a Székkutasi Olvasókör tagjaival együtt készültek a karácsonyra.

A kézműves foglalkozásokon papírból díszeket hajtogattak, üveget festettek, asztali díszeket készítettek, hópehelyt  aranyoztak. Az egyik teremben az otthonról hozott mézeskalácsokat díszítettek. Aki megfáradt, az karácsonyi mesefilmeket is nézhetett. A karácsonyi kvízt a felnőttek is nagy lelkesedéssel fejtették.

A felsős fiúk az udvaron aprították a fát, s bográcsban főtt a tea. A hozzávalókat- csipkebogyót és citromfüvet-a 4. osztályosok  gyűjtötték és szárították. A szülők segítségével kiosztott  ital gyorsan el is fogyott.

Az est végeztével  az aulában felállított hatalmas fenyőt- melyet  Kruzslicz Lajos vállalkozótól kapták a gyerekek-  a maguk által készített díszekkel  varázsolták karácsonyfává. Köréje gyűlve közös énekléssel és verssekkel  kívántak egymásnak szép ünnepeket és boldog új évet.

- Forrás: Kovács Lászlóné -