A tavalyihoz hasonlóan a tél beköszöntével és az év vége közeledtével ismét szociális juttatások várhatók Székkutason, tájékoztatott Szél István polgármester.

A közmunkásoknak az elmúlt héten évzáró ebéddel és ajándékcsomaggal köszönték meg az egész éves munkát, de idén sem maradhattak el a mikulás csomagok sem. Emellett a nehezebb körülmények között élőknek idén is élelmiszercsomagokat állítanak össze, amelyben már azok a termékek is megtalálhatók, melyet a Startmunka programban résztvevők termeltek meg 2012-ben.

Januártól tűzifát is osztanak ismét, ugyanis az állam jóvoltából kapott a település, de saját forrásból is tervezik annak beszerzését. Az idén némileg kevesebb fát tud kiosztani az önkormányzat, hiszen egy nyertes pályázatnak köszönhetően két intézmény is kazános fűtésre tér át, melyet szintén fával fűtenek – ennek kiépítése jelenleg is zajlik, tette hozzá Szél István.

A hétvégi havazást is felkészülten várta Székkutas, nem is hó mennyisége, inkább az erős szél okozott problémát. A közterületeket, járdákat még hétvégén hómentesítették, hódúró is végigment a településen, majd a külterületi utakra, dűlőkre is irányítottak hó eltakarító járműveket.

Forrás: promenad.hu