Jordán Tamás, Takács Nikolas, Ismerős Arcok és Csík zenekar, hogy csak pár nevet említsünk a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ decemberi kínálatából. A Rádió 7 hétfő délelőtti Napraforgó magazinjának vendége, Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője a további programokról is beszámolt.

Október végén vezették be az új jegyvásárlási rendszert a Művelődési Központban, ami jól vizsgázott – tudtuk meg Gajdán Bálinttól, aki elmondta ezzel a rendszerrel, akár otthonról is megrendelhetjük vagy lefoglalhatjuk a belépőnket egy – egy előadásra. A rádióműsor vendége hozzátette ezzel együtt a jegyek külseje is megújult, hiszen olyan biztonsági intézkedések valósultak meg, amellyel a hamisításokat szeretnék elkerülni.

A december hónap is mozgalmasan telik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ életében, ahol szinte minden napra jut egy olyan program, amelyre érdemes ellátogatni. Jordán Tamás a hónap első napján stand up estjén beszél erős öniróniával a színházról, az életről és a saját magáról. Advent első vasárnapján az ünnepi hangulat megteremtésében a tehetségkutatók világából jól ismert Takács Nikolas segédkezik. December másodikán nem csak a karácsonyi vásár és a jégpálya nyílik meg Hódmezővásárhelyen, hanem a város első adventi gyertyáján is fellobban a láng, amit a híres énekes fog meggyújtani – mondta el a műsorban Gajdán Bálint. Az estére pedig Takács Nikolas és a Fool Moon énekegyüttes, a Református Ótemplomban megrendezett, gospel koncertje teszi fel a koronát.

Ismerős Arcokat hoz a Mikulás Hódmezővásárhelyre, akik már nem első alkalommal látogatnak el a városba. Az áprilisban megjelent legutóbbi albumuk anyagát mutatják be a közönségnek, amolyan csendes ülős koncerten. A nagy sikerre való tekintettel ismét műsorra tűzik Szabó Magda: Abigél című darabját a Művelődési Központban, decemberben két alkalommal is. A darabot a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda előadásában tekinthetik meg az érdeklődők. Az írónő másik művét a Bárány Boldizsár, zenés mesejátékát a budapesti Radnóti Miklós Színház adja elő.

A Csík zenekar sem először teszi tiszteletét Hódmezővásárhelyen – hangzott el műsorunkban, akik most a hagyományos repertoárjukkal látogatnak el a Művelődési Központba – tette hozzá Gajdán Bálint. A komolyzene kedvelői is megtalálják számításukat az év utolsó havában, hiszen ismét Hódmezővásárhelyre látogat az Óbudai Danubia Zenekar, akik december 15-én először a gyerekeket invitálják egy interaktív koncertre, ahol kedvelt mesezenéken keresztül ismertetik meg a 4 és 8 éveseket a hangszerek világával – mondta el az intézményvezető, aki hozzátette: este pedig az idősebb zenebarátokat várják egy csodálatos előadásra.

Már hagyomány, hogy karácsony előtt a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar és a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai közös hangversenyével készülnek az ünnepre – említette meg Gajdán Bálint, aki elmondta, az ingyenes koncert december 20-án lesz. A két ünnep között sem lesz zárva a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ kapuja, hiszen Anna Gavalda: Szeretem őt című darabjában, Györgyi Anna és Szilágyi Tibor lép a színpadra. Majd az évet egy fergeteges, táncos fellépés fogja zárni a Honvéd Táncszínház előadásában, Örsi Ferenc forgatókönyve nyomán idézik meg a kuruc kort a Tenkes Kapitánya előadásban.

Forrás: promenad.hu