Több mint hétmillió forintot nyert Székkutas pályázaton, de még a jövőben is ad be a település pályázati kérvényeket. Több intézmény fűtését is korszerűsítik, valamint köztéri épületeket is felújítanának, erről Szél István polgármesterrel beszélgettünk.

Október 26-án 7,3 millió forintot nyert pályázaton Székkutas, és nemsoká elindul a Bio és Megújuló Energiafelhasználás Start Munka Mintaprogram, melynek keretében a helyi polgármesteri hivatal és az óvoda fűtésrendszerét korszerűsítik, többek között két biokazánt, valamint tárolókat és adagoló gépeket is vásárolnak. Ez mintegy 1,5 millió forint megtakarítást jelent – mondta el Szél István, polgármester.

A további tervek között szerepel az is, hogy november elején a felsorolt épületek összes nyílászáró-szerkezetét lecserélik, valamint, hogy a későbbiekben a helyi iskola fűtését is karbantartják, azonban 2013-tól az oktatási intézmény állami fenntartás alá kerül.

Székkutas, Derekegyháza, Szegvár, Árpádhalom és Nagymágocs közösen is nyert egy pályázatot, 8 millió forint értékben, mely keretében egy aprítógépet szereznek be – folytatta Szél István. A települések között most folynak a megállapodások, hogy melyik helyiség mikor működteti a gépet.

A Falufelújítás- és Vidéki Örökség Megőrzése nevű pályázatokra is felfigyelt Székkutas, például a temető udvar és épületek megújítását, a piac- és a főtér megszépítését, a művelődési ház homlokzatának lecserélését, a sportcsarnok átépítését, valamint játszótér létrehozását is tervezi a település.

Forrás: promenad.hu