Ötödik szüreti mulatságára készül szombaton Székkutas, az évről-évre egyre bővülő rendezvényről Kovácsné Rostás Erzsébettel, az olvasókör elnökével beszélgettünk.

A székkutasi és a sóshalmi olvasókör ezúttal sem változtat a jól bevált recepten, lovaskocsis-dalos felvonulással kezdődik majd a nap, a délutáni órákban. A kocsikon a Kamilla dalkör asszonyai és a bírók, valamint a csőszök keltik a hangulatot a falu utcáin.

17 órától a művelődési ház előtt tartanak műsort, ahol fellép az ovi százszorszép csoportja, az általános iskolások, a dalkör, a földeáki citerazenekar, és a Harmonika Klub. Kitűnő sóshalmi és csongárdi borokat lehet kóstolni a Szent Vince Borrend lovagjai segítségével. A benti programok 19 órakor kezdődnek, a jó hangulatról Labozár Antal és zenekara gondoskodik.

A bál hagyományát idén is megőrzik a terem őszi díszbe, mi több, szőlőskertnek öltözik. 200 szüretre váró gyümölcs várja, hogy óvatos kezek ellopják. Ezt a bíró jelenti be, majd a tánc hevében bárki megpróbálhat a mennyezetre aggatott fürtökből lopni. Ezt azonban csőszpárok árgus tekinteti követheti, és akit rajtakapnak, annak bizony le kell perkálnia 100 jó magyar forintot.

A legjobb, legszemfülesebb csőszöket ezután kihirdetik, a borrend lovagjai pedig a helyes borfogyasztásra intenek és biztatnak majd mindenkit, hajnalig tartó tánc kíséretében.

Forrás: promenad.hu