Ráadásul – a diákok jelzése szerint – ez a járat nem áll meg a Székkutas, Szőkehalmi iskola megállónál. A Körös Volán beállított ugyan egy járatot Székkutas és Orosháza között, amely 7.10-kor indul az ABC-től, de ezzel a 7.25-re járó diákok nem érnek be időben az iskolába.

A Tisza Volán az önkormányzat írásos megkeresésére szintén írásban válaszolt. Kifejtették, hogy a zsúfoltság csökkentésére beiktatott 7.10-kor induló járatnak köszönhetően csökkent a hajdúszoboszlói járat utasforgalma, és csak esetenként fordul elő néhány álló utas.

Egy másik, a távolsági buszközlekedéssel kapcsolatos panasszal is megkeresték a polgármestert a székkutasi lakosok. December 12-étől a Hajdú Volán Szeged felé közlekedő, korábban Székkutason 8.46-kor és 9.50-kor megálló járatai, illetve ezek Szegedről visszafelé közlekedő délutáni ellentett járatai nem állnak meg a községben. A kieső buszok miatt az iskolába, munkába ingázók utazási ideje jelentősen meghosszabbodott.

Káity Károly, a Tisza Volán forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója a promenad.hu szerkesztőségének elmondta, a Hajdú Volán a járatgyorsítást a vezetési időt befolyásoló uniós előírások miatt hajtotta végre. A Tisza Volán kérte a Hajdú Volánt, hogy próbálják a problémát megoldani. Ha ez nem történik meg, a Tisza Volánnak és a Körös Volánnak kell megoldást találnia. Káity Károly ígéretet tett, hogy valamilyen módon legkésőbb márciustól rendezik a problémát.

Forrás: Promenad.hu