Az előző bajnokság tavaszi szezonja igen nyögvenyelősre sikeredett, hiszen szinte teljesen elfogytunk a végére. Igaz bejutottunk a felsőházba, de ott a kilencedik helyen végeztünk. A nyáron sikerült megerősíteni a keretet, sőt Orosházáról Nagy István vette át a csapat irányítását. A tréner nem volt ismeretlen Székkutason, mivel három évvel korábban már volt a gárda trénere – értékelte az elmúlt szezont Horváth Zoltán elnök, aki a változásokról is beszámolt.

Ennek megfelelően nagy és pozitív tervekkel vágtunk neki a bajnokságnak – folytatta Horváth. A szezon első mérkőzésén a másik bajnokaspiráns Bordány otthonából hozták el a három pontot. Ez a győzelem nagy lendületet adott a csapatnak, így a lejátszott 17 forduló után 15 győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az első helyen áll a gárda.

Ez mindenképpen egy szép teljesítmény, az egyetlen vereségünket Ülésen szenvedtük el. Az is egy elkerülhető vereség volt, de a nagy számok törvénye alapján be kellett, hogy következzen – mondta az elnök. A tavaszi szezonra, azaz elvárás, hogy megőrizzék ezt az első helyet és sikerüljön megnyerni a megyei II. osztályt. Ha minden így marad, akkor jelenleg úgy néz ki, hogy jövőre el tudunk indulni a megyei I. osztályban – jelentette ki Horváth Zoltán.

A felnőttek mellett nagyon büszke az egyesület az ifjúsági csapatra is, hiszen az őszi bajnokság folyamán a lejátszott 15 meccsből mind a 15-öt megnyerték. 105 rúgott góllal és 11 kapottal zártak az élen. Külön kiemelendő, hogy csak helyi játékosok alkotják a csapatot. Velük szemben is, azaz elvárásuk a vezetőknek, hogy megőrizzék első helyüket és megnyerjék a bajnokságot.

Jelenleg még pihenőjüket töltik a futballisták. A felnőtt gárda január 28-án kezdi meg a felkészülést a tavaszi rajtra, míg az ifjúságiak egy héttel korábban. Távozókról még nem tudott beszámolni az elnök, aki szerint nem is lesz, míg az érkezők oldalán lehetséges egy-két új arc.

Az edzőmérkőzéseket már lekötötték. Az ifik várhatóan két-három meccsel készülnek majd a rajtra, míg a felnőttek összecsapnak a HFC megyei I. osztályú és a megyei III. osztályú csapataival, mindezek mellett a Nagyszénás és a Tótkomlós ellen is összemérik erejüket a szezon előtt.

Forrás: promenad.hu