Panka bohóc, Rockefeller, grundfoci, aerobic bemutató, hogy csak néhány programot emeljünk ki a július 13-án induló, három napos fesztivál kínálatából. A további részleteket Horváth Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője osztotta meg a hallgatókkal a Rádió 7 délutáni kívánságműsorában.

http://static.promenad.hu/article/11/60/65/ab9689f8d89114bc7fb233b222996f1f_big.jpg

Az idén is három napos fesztivál célja változatlanul a kultúra, a sport és a zene hármasának programjait biztosítani az érdeklődőknek. A tavalyi programok közül sokkal idén is találkozhatunk, de a szórakozási lehetőségek és fellépők tárháza szélesedett. – tudtuk meg Horváth Zoltántól.

A július 13-án, pénteken már reggel 8 órától 12 órás focival indul a programok sora a tornateremben, ami épp a 6 órakor kezdődő megnyitóra ér véget. A megnyitó után két koncerttel hangolunk az estére, fellép a Punk ’N’ Roll és a Rockefeller. A Házaspárbaj, táncos színdarab után, pedig három országosan elismert dj fog a lemezjátszók mögé lépni: Dj Kohary, Dj Budai és Dj Szeka. - részletezte a főszervező.

A második nap is már pirkadatkor elkezdődik a Kakasszéki-tónál horgászversennyel, majd Panka bohóc invitálja a gyerekeket játékos vetélkedőkre. A Petőfi vadásztársaság kutyabemutatója 9 órától várja az érdeklődőket. A nap programjai bővelkednek sport programokban, Horváth Zoltán a grundfoci bajnokságot, az amerikai futball és a baseball bemutatót emelte ki, mint érdekességet. Mindenképpen fontos kiemelni a 16 órakor kezdődő Labozár Antal „Egy prímás vallomása” című könyvének bemutatóját – tette hozzá a főszervező. Az este szombaton is koncertekkel zárul, a színpadon a Traubi, a Szekció, az Exon és a J3 .

Vasárnap délután aikidó bemutató várja a látogatókat, majd a Silver Team latin tánc bemutatóját követően, a Susáni Nyugdíjas Klub báb csoportjának műsorát láthatják. Már az előző évben is nagy népszerűségnek örvendett Erősember versenyre idén is nagy közönséget várnak a III. Székkutasi MEZI Fesztivál szervezői. A bulizni vágyók a hét utolsó napján is megtalálják számításukat. Fél hétkor már a Sweetchuck lép a színpadra, majd a Moped Rock Band, a Blues Company és a Jump Rock Band.

A fesztivál helyszíne jól megközelíthető, hiszen a 47-es számú főút mellett van, így Orosháza felől és Hódmezővásárhely felől is könnyű odatalálni. A székkutasi lakosok lakcím kártya felmutatásával ingyen mehetnek be a rendezvényre, de a napijegyek, bérletek ára is baráti. A színes program kavalkád garancia arra, hogy július 13. és 15. között senki sem fog unatkozni a III. Székkutasi MEZI Fesztiválon.

Forrás: promenad.hu