Befejezéshez közelednek az építési munkálatok az Egészségházban. Az intézmény felújításával kapcsolatban 2017 decemberében határozott Székkutas képviselő-testülete. Szél István, Székkutas polgármestere elmondta, hogy a 130 millióból megújuló Egészségházat várhatóan a szeptember elején megrendezett falunapon adják át.

Az intézményben nem csak energetikai felújítás, hanem komplett bútorzatcsere, eszközpark-csere is megvalósul.
„Modern fogorvosi rendelő, valamint egy kiváló háziorvos támogatásával egy nagyszerű orvosi rendelőegység fog megvalósulni és a védőnői szolgálat, továbbá a fizioterápia is ebben az épületben kap helyet” – tájékoztatott Szél István. Hozzátette: a betegek már augusztus közepén birtokba vehetik az Egészségházat.
A polgármester kifejtette, hogy annak örülne a legjobban, ha minél kevesebben vennék igénybe az Egészségház szolgáltatásait. Megjegyezte, hogy 2012-ben az új háziorvos érkezésével rendeződtek az egészségügyi állapotok Székkutason és most a szolgáltatáshoz szükséges kubatúrát alakítják ki azzal, hogy szeptember elsején átadják az Egészségházat, mely sokkal több lehetőséget és szolgáltatást biztosít a kutasi lakosoknak a felújításokat követően.
A képviselő-testület májusban határozott, hogy eszközöket pályázzon meg az orvosi rendelőbe, a védőnői szolgálathoz és a fizioterápiához, de a fogorvosi rendelőbe röntgengép beszerelésére is sor fog kerülni, valamint az Egészségház előtti tér közvilágítást korszerűsítik és a tetőt is felújítják.

Forrás: Kutasi Hírek